Boc: Cota unică şi TVA vor fi menţinute anul acesta la nivelul actual, eventuale schimbări doar în viitor
ACPR susţine că o reducere a cotei unice cu 6% va conduce la creşterea economică a României
Întreprinzătorii spun că atât reducerea CAS cât şi a cotei unice vor aduce efecte pe termen mediu şi lung
Cota unică şi taxa pe valoarea adăugată vor fi menţinute în acest an la nivelul actual, eventuale schimbări putând fi analizate doar pentru viitor, a declarat, luni, premierul Emil Boc. El a răspuns astfel întrebat fiind de jurnalişti dacă Guvernul va reduce în acest an cota unică de impozitare. "Astăzi avem o stabilitate macroeconomică pe care mergem în baza acordului cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. În acest moment, bugetul este croit pe o cotă unică de 16% şi TVA de 24% şi pe această construcţie mergem anul ăsta. Vom vedea în viitor ce vom face", a spus Boc.
Una dintre măsurile pentru relansarea economiei discutate ieri în şedinţa coaliţiei de guvernare a fost şi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale pentru angajator, dar şi a cotei unice.
Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat recent că membrii coaliţiei de guvernare vor discuta despre un pachet de măsuri economice care ar putea include scăderea cotei unice de impozitare şi simplificarea fiscală.
Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat săptămâna trecută la B1 TV, că în ceea ce priveşte CAS-urile, discuţiile sunt avansate, iar reducerea acestora ar putea fi pusă în practică din partea a doua a anului. Şi în ceea ce priveşte cota unică, Ialomiţianu a spus că există discuţii în cadrul coaliţiei, fără a prezenta detalii. Ministrul Finanţelor a precizat, pe de altă parte, că nu se pune problema reducerii TVA în acest an. Ialomiţianu a afirmat că toate măsurile trebuie corelate cu evoluţia economică. Dacă se renunţă la ref