Bucătarul Răzvan Alexandru a fost "prinţul" unei bucătării de cinci stele în Spania. Acum s-a întors în ţară şi oferă cursuri de gătit la domiciliu. Găteşte şi pentru bogaţi, dar şi pentru românul mediu. Tânărul câştigă în România mai mult decât câştiga în Spania
Pentru masa de sâmbătă mulţi români pricopsiţi comandă peşti sălbatici la Barcelona ori la Salonic, iar berbecuţii şi-i iau numai din Noua Zeelandă. Dau câteva mii de euro să le vină peştii direct din mare sau ocean, cu avionul, în farfurie - îi împuşcă pe sub apă scafandri specializaţi în aşa ceva. Căci sunt peşti sofisticaţi, greu de prins, ies dintre stânci doar când caută ceva de mâncare. Carnea lor e mult mai gustoasă şi mai sănătoasă decât a peştelui din hipermarket, ba are şi altă textură.
Ei bine, şi-au cumpărat peşti domnii noştri, dar cum să-i prepare? Nu poţi spinteca aiurea aşa scumpete de marfă. Atunci îl cheamă pe bucătarul Răzvan Alexandru acasă, ori să gătească el, ori să-i înveţe pe ei cum să pregătească masa. Răzvan are 30 de ani şi de la 18 ani e numai în bucătărie. Câţiva ani a lucrat în Spania, printre altele la un hotel de cinci stele, a fost şi premiat acolo. De un an s-a întors în ţară şi a deschis o agenţie care oferă cursuri de gătit la domiciliu. Cea mai ieftină lecţie costă câteva sute de lei, dar afli tot ce vrei să ştii despre mâncare. Cea mai scumpă lecţie e câteva mii de lei, atunci când se reunesc mai multe familii să înveţe împreună. Bucătarul câştigă în România mai mult decât în Spania: acolo nu depăşea 1.500 de euro pe lună, aici câştigă uneori chiar dublu.
Foie gras, languste, langustine, icre negre, homar marinat, icre de belugă, toate la o masă
"Niciodată n-am avut clienţi cu apartamente, nu mi s-a întâmplat. Toţi locuiesc la case sau aproape de lacuri. Sunt oameni foarte discreţi, afacerişti, avocaţi, mulţi mai pasionaţi decât un bu