UPDATE // Legat de voturile necesare pentru a fi ales în Comitetul Executiv, procedura de la UEFA spune că pentru primul tur este necesar un număr de jumătate plus unu din cele 53 de voturi. Deci, de 27. Mircea Sandu a primit 25.
Fiecare participant a putut vota trei nume la primul tur. Şase membri au fost aleşi din prima şi rămas un singur loc. Pentru alegerea ultimului membru CEx s-a organizat un al doilea tur de scrutin, de data aceasta votanţii fiind obligaţi să nominalizeze un singur candidat. Cu 15 sufragii obţinute, Mircea Sandu i-a depăşit pe ceilalţi 6 contracandidaţi, obţinînd un nou mandat de patru ani.
Membrii aleşi în urma primului tur au fost:
Angel Maria Villar Spania 47 voturi
Şenes Erzik Turcia 42 voturi
Peter Gillieron (Switzerland) 40 votes
Grigoriy Surkis (Ucraina) 38 voturi
Borislav Mihaylov (Bulgaria) 28 voturi
Sergey Fursenko (Rusia) 27 voturi
UPDATE 16:10 // Preşedintele FRF a primit voturile necesare pentru încă patru ani la Comitetul Executiv al UEFA! A fost cel care a întrunit sufieciente voturi pentru ocuparea singurului loc rămas neocupat după primul tur de scrutin.
La primul tur de scrutin, Mircea Sandu adunase 22 de voturi din cele 53. Ar mai fi avut nevoie de încă cinci pentru a intra în Comitet din primul tur de scrutin. La cel de-al doilea vot, Mircea Sandu a fost cel care a ocupat singurul loc rămas liber!
Alegerile au avut loc la cel de-al 35-lea Congres UEFA.
UPDATE // Mircea Sandu nu a întrunit la primul tur de scrutin suficiente voturi încît să fie ales deja în Comitetul Executiv. Acum se numără voturile celui de-al doilea tur, în care Naşu speră să ocupe locul rămas.
UPDATE // Mandatul lui Mircea Sandu în Comitetul Executiv UEFA, început în 2007 şi încheiat zilele acestea, nu a însemnat doar o lovitură de imagine,