Cazul lui Adrian Severin, care a acceptat să primească 12.000 de euro de la reporterii incognito ai „Sunday Times" pentru a susţine modificarea unei legi în Parlamentul European, face valuri doar la Bruxelles. La Bucureşti, Severin lansează acuzaţii puerile la adresa jurnaliştilor britanici.
La Bruxelles, Parlamentul European a anunţat că a demarat o anchetă plecând de la acuzaţiile lansate de publicaţia „Sunday Times". Deja ceilalţi doi europarlamentari care au căzut în plasa jurnaliştilor britanici şi-au anunţat demisiile din PE. Diana Wallis, vicepreşedintele Parlamentului European, care se va ocupa de investigaţie, a făcut următoarele precizări: „În funcţie de rezultatul anchetei noastre, Parlamentul European va acţiona cu rapiditate şi va lua măsurile necesare. Parlamentul European nu poate tolera comportamentele de natura celor pe care jurnaliştii pretind că le-ar fi avut europarlamentarii. Vom face tot ceea ce este necesar pentru ca această chestiune să fie rezolvată cu rapiditate şi corectitudine." Gravitatea acuzaţiilor lansate poate fi înţeleasă şi prin decizia lui Martin Schulz, liderul grupului socialiştilor europeni, care l-a convocat luni la Bruxelles pe Adrian Severin. În acelaşi timp, vicepreşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat la RFI că Adrian Severin ar trebui să demisioneze.
DNA s-a sesizat, PSD mai aşteaptă
La Bucureşti, PSD nu i-a cerut să urmeze exemplul celor doi colegi care au demisionat din Parlamentul European, acceptând doar ca Severin să se autosuspende pe perioada anchetei din funcţiile politice. Şeful partidului, Victor Ponta, s-a arătat deranjat doar de faptul că Severin nu l-a informat din timp despre demersul jurnaliştilor britanici. „E o problemă de integritate", a spus liderul PSD. Cu toate acestea, procurorii anticorupţie au decis să se sesizeze, din oficiu, privind p