Adrian Severin a refuzat luni seară solicitarea şefului grupului socaliştilor europeni Martin Schultz de a demisiona. Liderii de la Bruxelles aşteptau din partea europarlamentarului român să facă acelaşi gest de onoare ca şi ceilalţi doi europarlamentari implicaţi în scandalul de corupţie. Severin însă se agaţă de mandatul de europarlamentar. El a renunţat însă la calitatea de membru al grupului socialist şi şi-a pierdut totodată şi funcţia de vicepreşedinte al grupului. Deocamdată, la cererea conducerii PSD, doar s-a autosuspendat din funcția de vicepreședinte al partidului. DNA s-a autoseziat din oficiu. Sursa: CODRIN PRISECARU
"Am convenit cu Martin Schultz să mă retrag din grupul socialiştilor până la finalizarea investigaţiilor. Nu demisionez din Parlamentul European", a declarat Severin pentru Mediafax luni seară după ce a ajuns la Bruxelles.
Martin Schultz, liderul grupului socialiştilor europeni i-a cerut lui Severin să demisioneze din PE. Severin a preferat să rămână europarlamentar dar să demisioneze din grupul socialist. Dacă nu ar fi făcut-o, ar fi fost exclus. Severin şi-a pierdut totodată şi funcţia de vicepreşedinte al grupului socialist.
Persona non-grata în Parlamentul European
După ce cotidianul britanic „Sunday Times” a dezvăluit că Adrian Severin, alături de alţi doi europarlamentari, ar fi fost de acord cu susţinerea contra cost a unui amendament în Parlamentul European, şefii grupului socialiştilor l-au convocat de urgenţă la Bruxelles, unde a dat explicaţii chiar în faţa liderului Martin Schultz.
Înainte de asta însă, viceliderul Hannes Swoboda a fost suficient de explicit: Severin este aşteptat cu demisia, aşa cum au procedat deja ceilalţi doi europarlamentari, austriacul Ernst Strasser şi slovenul Zoran Thaler.
„Cred că orice caz de corupţie sau semicorupţie este total inac