Timp de patru zile, oraşul Ekaterinburg, din Rusia, a fost gazda primului Congres al Federaţiei Asociaţiilor de Bucătări din Rusia (15 martie), dar şi a "Competiţiei Internaţionale Culinare Europa-Asia", Rusia-Ekaterinburg – pe 16, 17 şi 18 martie. Bucătari din 28 de ţări din Europa şi Asia, printre care şi echipa Asociaţiei Euro Est Alternativ din România, s-au întrecut în prepararea celor mai rafinate mâncăruri. Evenimentul a debutat cu lucările Congresului Federaţiei Asociaţiilor de Bucătări din Rusia, al cărei preşedinte este Victor Beleaev, la care au fost invitaţi să participe Gissur Gudmundsson, preşedintele WACS (World Association of Chefs Societies) şi alte nume de marcă din gastronomia mondială, precum Patrick Terrien din Franţa (membru al Academiei Culinare franceze, coordonator de proiect în cadrul şcolii Cordon Bleu, Paris), John Sloane (director continental WACS, pe Asia), Radu Zărnescu (coordonatorul competiţiei Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, România), Dragana Bosnic (office manager al Federaţiei Culinare din Serbia) şi Elena Ciobanu (preşedintele Asociaţiei de Catering din Republica Moldova). Iscusinţă culinară Startul "Competiţiei Internaţionale Culinare Europa-Asia" s-a dat la 16 martie, chefii întrecându-se la categoriile: clasa artă culinară, cu degustare; categoria restaurantul naţiunilor: proba practică pentru echipe naţionale de seniori şi juniori (bucătărie, servire în sală şi asocierea preparatelor cu băuturi); categoria carne: probă practică la individual; peşte: proba practică la individual, categoria sushi expoziţie şi proba practică, dulciuri: expoziţie şi probă practică. România a fost reprezentată la competiţie de echipa Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA), formată din Iulia Drăguţ, preşedintele ACCEA, Radu Zărnescu, coordonatorul echipei, Gabriela Galben, purtătorul de cuvânt, Mihai Câmpeanu, de la Hotel