Imunizarea previne anual 2,5 milioane de decese la copiii din întreaga lume, decese cauzate de boli ca difteria, tetanosul, tusea convulsivă sau rujeola (n.r. pojarul). Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul copiilor care mor anual la nivel mondial a scăzut sub 10 milioane, ca rezultat al îmbunătăţirii accesului la imunizare, al soluţiilor integrate pentru sistemul sanitar de prim ajutor.
Potrivit medicilor, informarea corectă despre cele mai bune metode de prevenire a unor boli infecţioase poate salva vieţi, efort, timp şi bani. Statisticile din România arată că, anual, doar 3% dintre copiii români primesc vaccinare antipneumococică şi 2% primesc vaccinare antirotavirus. Astfel, la în ţară este necesară informarea corectă despre bolile care pot fi prevenite prin vaccinare, mai ales în contextul în care ţara noastră se află în topul european al mortalităţii infantile (potrivit OECD). Mai mult, România este una dintre ţările cu incidenţe ridicate ale unor boli care se pot preveni prin vaccinare, cum sunt rujeola - locul 3 în Europa sau hepatita B - locul 5 în Europa. Posibilele consecinţe ale acestor boli, precum şi rolul vaccinurilor în prevenirea lor sunt doar două exemple de informaţii care se regăsesc pe site-ul www.vaccinuri.ro şi se pot dovedi utile în lupta împotriva îmbolnăvirilor.
Website-ul cuprinde date referitoare la programul naţional de imunizare din România, precum şi la imunizările opţionale, făcând referire şi la programele de imunizări ale altor state. "Vaccinurile reprezintă una din cele mai valoroase metode în profilaxia bolilor infecţioase. Se obţin în felul acesta scăderi spectaculoase în incidenţa unora din cele mai grave boli transmisibile. Mai mult chiar, unele dintre aceste boli au fost complet eradicate în întreaga lume cu ajutorul vaccinurilor", spune dr. Rodica Bacruban, şef Compartiment Epidemiologie, In