Anul acesta, autorităţile locale au prins în buget 75.000 de lei pentru „cârpirea“ acestuia. Oamenii stau cu frica că apele se vor umfla şi le vor intra iar în case. Chiar dacă anul trecut li sa promis refacerea digului, nisip şi bani pentru renovarea caselor afectate de inundaţii, aceştia spun că nu au primit nimic.
Localnicii spun că de patru ori i-au luat apelele. Nu mai au încredere în autorităţi. „Ne-au promis că ne vor da bani pentru reparaţii, că ne trimit maşini de balastru, că ne dau alte terenuri. De unde? N-am văzut nimic, numai vorbe“, spune Maria Simion (75 de ani), o femeie care locuieşte în cartierul Măgureni. Antoaneta Moise (46 de ani), şomeră, spune că în 2006 apa i-a ajuns până la uşa de la intrarea în casă. În acest an însă autorităţile locale s-au gândit să aloce 75.000 de lei în cazul în care braţul Borcea se va umfla. „Numai în caz de inundaţii am alocat aceşti bani, dacă nu, nu vom consolida digul. Sperăm să nu fie nevoie“, ne-a declarat viceprimarul Picu Şişman. Acesta spune că proiectul pentru consolidarea digului este în valoare de 5 milioane de euro.
„Proiectul cuprinde zona de la spital până la Groapa Ecologică a oraşului, în jur de 4 kilometri. Banii alocaţi în acest an sunt pentru urgenţe. Dacă avem noroc, scăpăm şi nu mai dăm banii“, a mai precizat acesta. De fiecare dată când creşte nivelul braţului Borcea, oamenii care locuiesc aici sunt inundaţi.
Aşa arătau străzile în cartierul Măgureni, anul trecut
Maria Simion locuieşte împreună cu copiii săi în apropierea digului. Casa acesteia este situată la intersecţia străzilor Dimitrie Cantemir cu Lupeni, la câteva sute de metri de digul fisurat. Deşi anul trecut apa i-a ajuns în curte, femeia reclamă faptul că autorităţile nu au ajutat-o cu nimic. Femeia spune că atât primarul cât şi viceprimarii au promis de nenumărate ori că vor reface digul şi nu s-au