În perioada 2009 - 2010, Autoritatea a plătit caselor de avocatură puţin peste 4,2 milioane de lei
Pe rolul Curţii de Arbitraj se află, în prezent, trei procese intentate în legătură cu privatizarea companiilor SC Continent Marine Enterprise, Rodipet şi IMUM Medgidia
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului are nevoie anul acesta de încă 5,1 milioane de euro pentru trei contracte de asistenţă juridică, pentru a fi reprezentată corespunzător în faţa Curţii de Arbitraj Internaţional a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID) de la Washington. Suma este necesară plăţii onorariilor avocaţiale, a taxelor arbitrare şi altele, după cum susţin reprezentanţii AVAS într-un proiect de act normativ postat pe site-ul său spre dezbatere publică.
"Prezentul proiect de hotărâre propune suplimentarea bugetului AVAS pe anul 2011 (...) cu suma de 21.283.000 lei, aferentă cheltuielilor necesare reprezentării României în faţa Curţii de Arbitraj Internaţionale a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (...)", se arată în document, cu precizarea că prin OUG nr. 4/2011 AVAS poate beneficia de sume repartizate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în condiţiile legii.
Potrivit Notei de fundamentare a proiectului de hotărâre, în momentul de faţă pe rolul ICSID se află trei procese, dosarul arbitral nr. ARB/06/01 (Spyridon Roussalis vs. România), dosarul nr. ARB/10/13 intentat de Hassan Awdi, şi dosarul ARB/10/22 (cazul IMUM Medgidia).
SCA CMS Cameron McKenna a primit 4,16 mil. lei în dosarul Continent Marine
Pentru serviciile de asistenţă juridică efectuate în dosarul Spyridon Roussalis vs. România, în perioada noiembrie 2009 - octombrie 2010, AVAS a emis, în baza HG nr. 1325/23.12.2010, către SCA CMS Cameron McKenna factur