- Cultural - nr. 747 / 23 Martie, 2011 Mirosea, in toamna, a carbune incins, a pucioasa fumegand, a butoi de pulbere pe punctul de a exploda si de a matura nestavilit toti fariseii, toti fonfii si toti fatarnicii cocotati in fruntea acestei tari, dupa principiul crasei incompetente, lesinati in noile, profitabilele si adormitoarele de constiinta fotolii ale puterii sau ale opozitiei. Ne asteptam la o iarna "fierbinte”. Dar iata ca, desi le-au fost bagate pe gat romanilor cu nemiluita, au fost asomate o multime de legi si de prevederi aberante (si care sunt, fiecare in parte si toate impreuna, impardonabile atentate la insasi fiinta – biologica, sociala si spirituala – a neamului), mamaliga nu a explodat in aceasta cumplita iarna a vrajbei romano-basesciano-bocaliene. Iar ultimul episod, jalnic, al resemnarii unui popor atomizat, ca sa nu spunem de-a dreptul adus la stadiul de turma, este fasss-ul mitingului de la Bucuresti, atunci cand s-au strans vreo opt-zece mii de sindicalisti sa "tapuie”, in timp ce in Parlamentul Rusinii, nu al Romaniei, primministrul (pardon, ministrul) BOCassa al V-lea electrocuta tara cu noul Cod al Sclaviei… De-acum ne-am linistit… Au inflorit ghioceii, romanii i-au cules si i-au oferit de sarbatori, mai vechi sau mai noi, de primavara: de Valentines day, de Dragobete, de 1 Martie, de 8 Martie… Si ce daca nu-s comestibili? Curand-curand ies salata, prazul, ceapa, stevia (zisa si macrisul calului), toate numai bune de pus in farfurie, la masa saracului. Si ce daca, pe langa ele, drept garnitura, romanul va mai pune doar nimitica goala in suc propriu sau elipsele covrigilor electorali de la ultimele alegeri locale, parlamentare sau europarlamentare? Nu-i bai ca n-o gasi nici friptura, nici cotlet, ca alimentatia vegetariana mentine sanatatea. "Pentru ca meritati”, dragi compatrioti! Drept condimente, puteti adauga fraze din debordantele si o