În urmă cu 120 de ani, pe 23 martie, a luat fiinţă prima asociaţie patronală din România - Asociaţia \"Industria\", cea care ulterior a pus bazele Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR). Sursa: AGERPRES
În urmă cu 120 de ani, pe 23 martie, a luat fiinţă prima asociaţie patronală din România - Asociaţia "Industria", cea care ulterior a pus bazele Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR).
Mai exact, pe 27 ianuarie 1903, prima asociaţie patronală a luat denumirea de UGIR. "Avem o imensă datorie faţă de pionierii industriei româneşti care reuşeau în anul 1891 să pună bazele unui organism unitar de reprezentare a drepturilor şi intereselor întreprinzătorilor români", spune George Constantin Păunescu, preşedintele UGIR.
Îndemn la unificare
George Păunescu, care deţine şi funcţia de preşedinte al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), al cărui membru este şi UGIR, consideră benefică unificarea patronală, mai ales acum, în perioadă de criză economică.
"Rămânem promotorii unificării patronale mai ales acum, în perioada de criză pe care o traversăm, când este nevoie de o voce unică a întreprinzătorilor pentru realizarea unui dialog social eficient şi, mai ales, pentru a oferi guvernanţilor şi mediului economico-social soluţiile eficiente de redresare", afirmă Păunescu.
În opinia lui, Apariţia ACPR, singurul organism de reprezentare patronală membru al Business Europe, "reprezintă dovada că ne aflăm pe drumul cel bun". "După cum se cunoaşte, ACPR este entitatea care reprezintă România la nivel european şi mondial, iar statutul ei prevede posibilitatea de aderare a oricărei organizaţii reprezentative la nivel naţional", spune preşedintele UGIR.
Şi Ştefan Varfalvi, preşedintele Comitetului Director al UGIR, crede că acum este momentul să strângem rândurile,