Curatenia de primavara trebuie sa inceapa cu aceea din propriul organism, deoarece pentru trupul tau anul incepe abia acum. Acest bioritm comun pentru toata lumea este simplu de explicat: celulele se refac cel mai bine la sfarsitul lunii martie, iar regimul de detoxifiere accelereaza procesul si creste eficienta lui. Este foarte important de stiut ca 80% din persoanele care tin acest regim anual sunt ferite de boli infectioase si cancer, releva un studiu european.
Cum ne "intoxicam"?
Alimentatia de iarna este, sa recunoastem, foarte grasa, sarata, fermentata, plina de conservanti si de E-uri. Facem referire la mezeluri, carne de porc, prajeli, conserve, compoturi cu zahar, dulceturi etc. Lipsa fructelor si legumelor proaspete isi spune cuvantul, cat si portiile mici de lactate. Asadar, pe perioada sezonului rece ne bombardam, practic, organismul. Daca ne-am face un set complet de analize la inceptul verii, apoi unul in iarna, am constata numeroase carente de vitamine si minerale, cat si valori mai scazute sau mai ridicate decat in mod normal ale colesterolului.
In ce consta aceasta cura?
Detoxifierea se bazeaza pe alimentatie, dar include si cateva activitati fizice usoare, ce constau in 5-10 minute de stretching, zilnic, ori 10 minute de mers pe jos, dimineata, in bataia soarelui - pentru ca razele lui ajuta la fixarea calciului in oase.
Alimentatia:
Din start se exclude orice fel de prajeala, snack-uri, fast-food, carnea de porc, sucurile acidulate, zaharul, painea alba, maioneza sau alte tipuri de sosuri, cat si alcoolul.
Fiecare zi va fi o provocare. Incepi usor, cu eliminarea acestor alimente din dieta, apoi incearca sa mananci doar asa-zisa "hrana vie", adica legume si fructe nepreparate termic.
Poti savura o salata delicioasa de legume, alaturi de un pahar mare de suc de morcovi cu portocale, iar la desert o sala