Primăria organizează un Atelier Urban de Peisagistică dedicat tuturor celor interesaţi de spaţiile verzi din oraş. Mureşenii interesaţi de soarta spaţiilor verzi din oraş pot veni cu idei constructive pentru amenajarea acestora.
Mureşenii au posibilitatea să-şi amenajeze spaţiile verzi din oraş după cum doresc şi asta deoarece Primăria Târgu-Mureş a iniţiat un Atelier Urban de Peisagistică, la care sunt aşteptaţi toţi cei care vor să participe la înfrumuseţarea oraşului.
Atelierul se adresează atât specialiştilor cât şi studenţilor la Arhitectură, Urbanism, Peisagistică sau Horticultură. Cu toţii pot contribui voluntar la amenajarea spaţiului public, de la conceperea lucrărilor şi până la execuţie.
„Prima întâlnire a voluntarilor care s-au înscris deja în cadrul acestui Atelier va avea loc mâine, dar lista de înscriere este în continuare deschisă. Îi aşteptăm pe toţi cei care au idei pentru valorificarea spaţiului public, care vor să dea lumină, culoare, atmosferă şi personalitate oraşului. Activitatea lor va fi voluntară, dar cei prezenţi vor avea şansa să muncească în echipă cu specialişti în domeniu, iar pentru studenţi Atelierul ve veni ca o completare a cunoştinţelor teoretice acumulate la cursuri”, a precizat Coralia Goicovici, consultant în urbanism în cadrul Primăriei Târgu-Mureş.
Spaţiul verde, conform normelor UE
După ce parcurile vor fi gândite, mureşenii care vor să dea o mână de ajutor la amenajarea acestora sunt bineveniţi. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, municipiul Târgu-Mureş a atins directiva europeană care impune o suprafaţă de minimum 20 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor. „Toţi cei care critică partea verde a oraşului se numesc ipocriţi. Cred că în maxim trei ani de zile vom ajunge la 22 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor şi asta fără zone extravilane", a precizat primarul Dorin Florea.