Schimbarea la fata a Partidului-Democrat Liberal, prin modificarea numelui formatiunii in Partidul Popular si a siglei, este adusa din nou in discutie, inainte de Congresul in care se va alege si o noua conducere. Unii democrat-liberali spera ca noul brand sa ii aduca mai aproape de familia popularilor europeni si sa spele cumva rusinea masurilor nepopulare luate in timp de criza de Guvernul condus de presedintele PD-L, Emil Boc.
Schimbarea ar fi cuprinsa in motiunea pregatita de Vasile Blaga, care merge pe mana lui Sever Voinescu, initiatorul propunerii, si este un punct strategic in incercarea PD-L de a recastiga electoratul pierdut in urma guvernarii lui Emil Boc, care a lasat sute de mii de romani cu pensii si salarii mai mici.
Specialistii in comunicare politica au comentat, pentru Ziare.com, tentativa PD-L de a-si indrepta imaginea, si sustin ca este o mutare corecta, insa cu slabe sanse de a le aduce mari castiguri.
PD-L i-ar putea fura voturi lui Dan Diaconescu
Politologul Bogdan Teodorescu este de parere ca schimbarea numelui PD-L in Partidul Popular este o miscare "coerenta", avand in vedere ca PD-L este perceput negativ in acest moment. Schimbarea ar putea sa aduca si beneficii de imagine partidului, explica Teodorescu.
Totodata, prin aceasta mutare PD-L ar putea sa-i fure voturi lui Dan Diaconescu, sustine analistul politic, prin confuzia de nume cu Partidul Poporului.
"Este una din metodele in care se incearca o usoara pacalire a populatiei, prin inlocuirea numelui foarte blamat din cauza esecului guvernarii Boc. Acest nou concept de Partid Popular incearca sa corecteze acest deficit de imagine, incearca sa-i asocieze cu familia popularilor europeni, incearca sa dea si o denumire care suna bine in randul cetatenilor, un partid dedicat poporului, s-ar putea sa creeze si o confuzie cu p