Stadionul "Bilino Polje" din Zenica, pe care se va disputa importantul meci dintre Bosnia şi România, va fi cu tribunele pline sîmbătă. Toate biletele arenei cu 15.292 de locuri s-au vîndut rapid, 600 dintre tichete revenind oaspeţilor.
Nu este nici o mirare că s-a ajuns rapid la sold-out. Foarte pătimaşi, suporterii bosniaci se îngrămădesc mereu la meciurile "naţionalei" şi nu au de ce să se uite la bani, deoarece preţurile nu sînt mari. De pildă, la duelul cu "tricolorii", cele mai ieftine bilete costă 9 euro. Preţul urcă progresiv, în funcţie de zone, la 13, 21, 30 şi 35 de euro.
Chiar tichetele cele mai scumpe s-au terminat printre primele. Situaţia se explică şi prin faptul că bosniacii o duc mai bine decît noi. Datele sînt clare. Dacă în România salariul net lunar este de circa 300 de euro, în ţara viitoarei noastre adversare acesta trece de 400 de euro.
PIB-ul pe cap de locuitor, în schimb, este de aproximativ 4.200 de euro. Valoarea mică e dată îndeosebi de faptul că există 1,2 milioane de şomeri (aproape o treime din populaţie) pe care statul îşi permite să-i susţină financiar.
406 EURO este salariul mediu pe lună în Bosnia. În România e cu 100 de euro mai mic
78,5 ANI este speranţa de viaţă în Bosnia, cu 6 ani peste cea din România
39,8 ANI este media de vîrstă în Bosnia, cu un an şi 7 luni mai mare decît în România
Fanii români care au ales să meargă la Zenica nu vor avea probleme să se descurce la Zenica. Camerele la hotel costă în jur de 50 de euro, dar sînt destule stabilimente cu tarife mai mici. În plus, alt mare avantaj: mîncarea nu este deloc scumpă. De exemplu, chiar şi la restaurante sînt meniuri care nu depăşesc 5 euro. Mai jos, cîteva costuri.
- Meniu minim restaurant: 4,45 euro
- Meniu trei feluri restaurant: 14,6 euro
- Meniu McDonald's: 4,17 euro @N