Preşedintele FRR, Alin Petrache, şi căpitanii celor opt echipe care fac parte din noul format al campionatului românesc de rugby, SuperLiga, au participat, miercuri, la o conferinţă de presă, în care au salutat schimbarea organizării primului eşalon.
SuperLiga de rugby va conţine opt echipe, care se vor califica în play-off sau play-out. Precedentul sistem al primului eşalon de rugby conţinea 12 echipe. Prima etapă a SuperLigii de rugby este programată să se dispute sâmbătă şi duminică.
Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a precizat că SuperLiga a preluat elemente din campionate puternice ale Europei. "Este un drum nou, foarte important pentru rugbiul românesc. Este un proiect futurist care sperăm să dea mai multă valoare rugbiului românesc. Ne dorim să fie un succes şi să vină la stadion cât mai mulţi spectatori. Ne dorim să avem o SuperLigă frumoasă. Am încercat să luăm ce e bun din campionatele puternice, Franţa, Anglia. Cu siguranţă cred că va fi un proiect de succes. Ne-am dorit să avem un rugbi mai omogen, să nu mai existe diferenţe mari de scoruri", a spus Petrache.
Căpitanii celor opt echipe participante în noua competiţie au fost prezenţi la conferinţa de presă alături de reprezentantul partenerului principal al SuperLigii - CEC Bank - Cristian Tudorancea. La conferinţă a fost prezentat şi trofeul care va fi decernat campioanei, căpitanii echipelor participante şi preşedintele FRR pozându-se cu acesta pe stadionul "Arcul de Triumf".
Căpitanul campioanei en-titre Baia Mare, Mihai Macovei, consideră că gruparea la care este legitimat porneşte cu prima şansă la câştigarea SuperLigii. "O să fie o competiţie echilibrată. Au rămas opt echipe apropiate valoric. Cred că echipele vor creşte mai mult în valoare, într-un timp mai scurt, prin acest sistem. Avem prima şansă la câştigarea campionatului, am rămas în proporţie de 98 l