Specialiştii vă recomandă să ţineţi cont de specificul casei şi zonei în care locuiţi. De asemenea, pentru montajul unui sistem de panouri solare sau al unei pompe de căldură e bine să aveţi în vedere calitatea sistemului ales, precum şi de o garanţie mai mare de 10 ani la echipamente, cât şi de o garanţie la manoperă de minimum cinci ani.
E bine de ştiut că:
1. vă puteţi alege singuri firma cu care să executaţi lucrările
2. o pompă de căldură este mai scumpă, dar e soluţia optimă pentru cei care nu pot folosi panourile solare. Dacă locuiţi la bloc puteţi face această alegere. Tehnologia ei este mult mai ingenioasă pentru că foloseşte energia existentă în aerul ambiental, atât iarna cât şi vara pentru a da apă caldă. Atenţie însă, consumabilele sunt mai scumpe decât la sistemele cu peleţi sau panouri solare.
3. după efectuarea unei astfel de investiţii, timp de 15-25 de ani cheltuielile de întreţinere sunt la nivelul a trei becuri, astfel rentabilitatea acesteia poate fi calculată
4. dacă vă construiţi o casă de la zero şi doriţi să o echipaţi cu astfel de instalaţii, gândiţi-vă bine! Au existat cazuri când oameni cu case foarte mari doreau să le echipeze numai cu un singur panou solar, care să nu fie mai scump de 6000 lei. Lucru imposibil, asta ar fi însemnat să stea iarna numai în două sau trei camere.
5. dacă doriţi o prelungire a contractului de finanţare veţi prezenta în scris o solicitare la sediul agenţiei judeţene pentru protecţia mediului unde domiciliaţi. Acest lucru trebuie făcut cu cel puţin 30 de zile înainte de data intrătii în vigoare a modificării solicitate.
Specialiştii vă recomandă să ţineţi cont de specificul casei şi zonei în care locuiţi. De asemenea, pentru montajul unui sistem de panouri solare sau al unei pompe de căldură e bine să aveţi în vedere calitatea sistemului ales, precum şi de o garanţie mai