Pâinea din comerţ îngraşă din cauza tehnologiei şi a aditivilor alimentari folosiţi în prepararea acestui aliment, susţin specialiştii în nutriţie
Pâinea este unul dintre alimentele interzise atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în exces. Dr. Gabriela Man, medic de medicină generală şi specialist în siguranţa alimentului şi sănătatea populaţiei, este de părere că pâinea din comerţ îngraşă din cauza tehnologiei şi a aditivilor alimentari folosiţi în prepararea acestui aliment.
"Chiar consumul unei pâini preparate tradiţional şi fără aditivi sintetici are ca efect îngrăşarea. Acest fenomen apare deoarece făinurile din cereale, mai ales cele intens rafinate, duc la descărcări mari de glucoză în sânge după ce sunt mâncate. Fenomen care are drept efect insulinorezistenţa, adică ne îngrăşăm", explică dr. Man pentru gândul. Potrivit specialistului, făina de grâu, indiferent dacă este albă sau integrală, este principalul responsabil pentru luarea în greutate. "Prezenţa diverşilor aditivi alimentari sintetici nu face decât să agraveze situaţia, subminând continuu starea noastră de sănătate, mai ales că pâinea este un aliment uzual", indică specialistul în nutriţie.
Cum să te îngraşi mâncând puţin
Pentru că după vârsta de 35 de ani s-a îngrăşat, Gabriela Man a căutat soluţia ideală pentru a slăbi. "Timp de 3 ani şi jumătate m-am luptat cu kilogramele în plus, ţinând diete după diete, luând diverse pilule "miraculoase" care garantau pierderea definitivă în greutate. După această perioadă atinsesem trista performanţă de a deveni din ce în ce mai grasă, deşi mâncam din ce în ce mai puţin", spune medicul.
După ce a studiat rolul indicelui glicemic asupra organismului, specialistul a găsit metoda cu ajutorul căreia poţi slăbi fără să renunţi la pâine şi prăjituri.
"Era important să concep o făină care să-mi permi