Ingrediente pentru perişoare: 540g carne, 2 cepe, 1 ou, 1 felie de pâine, 2 linguri orez.
Ciorba: 2 litru apă, 1 morcov, 1 păstărnac, ½ ţelină, suc de roşii, 1 gălbenuş, 2 linguri de smântână, sare, piper şi leuştean
Modul de preparare:
Se pune apa la fiert cu o ceapă, morcovul, păstărnacul şi ţelina, tăiate mărunt. Intre timp se toacă carnea şi se prepară perişoarele: carnea tocată se frământă cu felia de pâine înmuiată în apă şi stoarsă bine, cu orezul, o ceapă tăiată mărunt, oul, sare şi piper. Se fac perişoare mici şi se pun la fiert în ciorbă. După 20 -30 minute, când a fiert orezul (se scoate o perişoară şi se gustă, să fie fiert orezul), se adaugă sucul de roşii. Se lasă să mai fiarbă 2-3 clocote, se gustă de sare. Se drege cu gălbenuşul bătut cu smântână şi se adaugă leuştean tocat mărunt.
Ingrediente pentru perişoare: 540g carne, 2 cepe, 1 ou, 1 felie de pâine, 2 linguri orez.
Ciorba: 2 litru apă, 1 morcov, 1 păstărnac, ½ ţelină, suc de roşii, 1 gălbenuş, 2 linguri de smântână, sare, piper şi leuştean
Modul de preparare:
Se pune apa la fiert cu o ceapă, morcovul, păstărnacul şi ţelina, tăiate mărunt. Intre timp se toacă carnea şi se prepară perişoarele: carnea tocată se frământă cu felia de pâine înmuiată în apă şi stoarsă bine, cu orezul, o ceapă tăiată mărunt, oul, sare şi piper. Se fac perişoare mici şi se pun la fiert în ciorbă. După 20 -30 minute, când a fiert orezul (se scoate o perişoară şi se gustă, să fie fiert orezul), se adaugă sucul de roşii. Se lasă să mai fiarbă 2-3 clocote, se gustă de sare. Se drege cu gălbenuşul bătut cu smântână şi se adaugă leuştean tocat mărunt.