Cea de-a treia ediţie a Zilelor Gastronomice de la Băile Tuşnad îi aşteaptă pe turişti cu multe surprize culinare. Preparatele ardeleneşti se vor lua la întrecere cu cele ungureşti, într-o expoziţie cu degustare. Patru bucătari din Budapesta vor fi invitaţii speciali ai evenimentului.
Principalele restaurante din staţiunea Băile Tuşnad vor fi gazdele evenimentului care atrage, anual, sute de turişti în zonă. Zilele gastronomice vor începe de astăzi, când invitaţii vor fi întâmpinaţi cu voie bună şi vor fi cazaţi la principalele pensiuni membre ale Asociaţiei de Turism Tuşnad, iniţiatoarea evenimentului.
Bucătarii din Tuşnad vor face echipă cu cei din Ardeal pentru a pregăti cele mai gustoase preparate. Invitaţi de onoare sunt de patru bucătari iscusiţi, care reprezintă un renumit restaurant din Budapesta.
„În cadrul evenimentului, invitaţii o să gătească câte un meniu pentru partenerii lor din Tuşnad, iar preparatele vor fi degustate în cadrul expoziţiei de sâmbătă. Vor fi atât specialităţi cu specific ardelenesc, cât şi cu specific unguresc. Practic, va fi un schimb cultural şi de experienţă între bucătari celebri", a spus Erika Kolumban, director executiv al Asociaţiei de Turism Băile Tuşnad. Pe lângă specialităţile culinare oferite turiştilor, la cina de vineri vor putea fi degustate şi diferite soiuri de vinuri din renumite regiuni viticole.
Eveniment de promovare
Punctul culminant al evenimentului va fi sâmbătă, de la ora 13.30. Turiştii sunt aşteptaţi la „Complexul Ana" să deguste preparatele expuse în cadrul expoziţiei. Biletul de intrare la expoziţie costă 20 de lei. Evenimentul se va încheia duminică, cu un grill party, la Hanul „Hotarului Ciucului".
Pentru a promova obiectivele turistice ale staţiunii Băile Tuşnad, membri asociaţiei îi vor duce pe invitaţi într-un study-tour al locaţiei. Tur