A început să lucreze cu tinerii, iar acum se ocupă de cei în vârstă. În tinereţe, între 1967-1973, a fost prim-secretar la Tineret la Municipiu, iar din 20004 este preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.
A fost secretar şi preşedinte de sindicat în anii ‘70, apoi, din 1982 a fost promovat ca şef al secţiei agrare, iar din 1989 a fost şef de fermă la Staţiunea de Cercetare Pomicolă din Zalău. Din 1994 până în 1997, Ioan Ivaşcău a fost director la fabrica de bere Porolissum din Jibou, care acum nu mai există. Din 1997 a fost membru în Corpul de control comercial al Consiliului Judeţean Sălaj.
Sprijin pentru pensionari
Însă cea mai importantă realizare a sa, după cum afirmă, este cea legată de încercarea de a le oferi pensionarilor, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), o viaţă mai bună şi activităţi interesante. De când a început să lucreze pentru ei a realizat Clubul Pensionarilor, diversificând activităţile, atât cele pentru întreţinere şi sănătate, cât şi cele distractive. „Pe lângă activitatea noastră propriu zisă, de acordare a împrumuturilor cu dobândă mică, acordăm ajutoare nerambursabile pentru cei care au o situaţie economică şi o stare de sănătate precare. Asigurăm consultaţii medicale cu tarif redus sau gratuite în patru cabinete medicale de specialitat - Interne, Oftalmologie, Stomatologie, ORL -, precum şi prin relaţia cu două farmacii din Zalău, de la care pensionarii îşi pot procura medicamente cu preţ redus. Realizăm şi unele prestări de servicii pentru ei prin salonul de coafură şi frizerie“, spune Ioan Ivaşcău.
Pe lângă aceste activităţi, pensionarii se pot şi distra şi pot învăţa tehnica de calcul, întrucât clubul lor are un centru de ineternet, primul şi unicul din România realizat în beneficiul pensionarilor. „Peste 5.000 de pensionari au venit aici să înveţe să acceseze internetul,