Curăţenia de primăvară poate duce la adevărate probleme! Asta dacă nu respectaţi unele reguli cu privire la igienizarea terenurilor agricole sau a celor din vecinătatea gospodăriilor. Nu puţine sunt cazurile când arderea miriştilor au pus în primejdie vieţi, bunuri şi chiar mediul înconjurător.
Statistica incendiilor din ultimii ani arată că în perioada februarie- iulie, în ţara noastră, se înregistrează cel mai mare număr de arderi necontrolate ca urmare a activităţilor de igienizare a terenurilor de vegetaţie uscată. Şi pentru că şi în zona Făgăraşului curăţenia de primăvară este în toi, reprezentanţii Compartimentului de Protecţie civilă au câteva recomandări pentru concitadini. „Legea interzice aprinderea şi menţinerea focului pe câmp deschis, nesupravegheat. Dacă este scăpat de sub control, poate produce pagube majore. Arderea resturilor vegetale se poate face acolo unde nu este pericol de extindere şi să fie supravegheat. Iar stingerea jarului este obligatorie după terminarea activităţii. Le recomandăm oamenilor să nu lase focul neupravegheat, pentru că există pericolul să se extindă la vecini, mai ales în zona noastră unde sunt diferite conducte la suprafaţă“, a spus Marian Harabagiu, consilier Protecţie Civilă în cadrul Primăriei Făgăraş.
Astfel, persoanele fizice şi juridice au obligaţia morală şi legală să respecte în orice împrejurare normele de prevenire şi stingere a incendiilor şi să nu primejduiască, prin deciziile şi faptele lor, viaţa, bunurile şi mediul. Dacă făgărăşenii vor fi precaui multe situaţii neplăcute sau poate chiar catastrofale ar putea fi evitate.
(M.B.)
Curăţenia de primăvară poate duce la adevărate probleme! Asta dacă nu respectaţi unele reguli cu privire la igienizarea terenurilor agricole sau a celor din vecinătatea gospodăriilor. Nu puţine sunt cazurile când arderea miriştilor a