• Carne care mai avea putin si putrezea, fructe alterate si maioneza depozitata la temperaturi nerecomandate, aceasta este imaginea pe care o promoveaza Selgros Cash & Carry • Inspectorii DSVSA au efectuat controale in cursul acestei saptamani, urmate de aplicarea unei amenzi de 20 milioane lei vechi • Reprezentantii Selgros dau vina pe clienti • "Produsele sunt perisabile. Cand vine un client si le alege, fructele se lovesc intre ele si se innegresc. Pe cutia de masline a cazut zahar. Maioneza a fost mutata. La Carrefour sau la Metro este aceeasi situatie cand clientii aleg produsele", a precizat Tatian Tronaru, director magazin Selgros
Vraiste totala in supermarketul Selgros Cash & Carry din CUG. Produsele lasate sa putrezeasca pe rafturi reprezinta imaginea de care se izbeste ieseanul care intra in supermarket. In urma unui control efectuat saptamana aceasta, inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Animalelor (DSVSA) au constatat o serie de nereguli care te fac sa iti pui mainele in cap. Mai lipseau din vitrine sobolanii si gandacii.
Pe 22 martie s-a constatat ca produsele din carne de porc erau depozitate la o temperatura de -18 grade Celsius, desi recomandarea producatorului era de 0 - 4 grade Celsius, aceasta fiind temperatura de refrigerare.
Pentru ca iesenii sa se aleaga cu o hepatita, cea mai sigura cale era de a cumpara maioneza. Produsul era pastrat la 17,7 grade Celsius, fata de maximum 15 grade Celsius, cat era recomandarea producatorului. Toate acestea pentru un consum "sanatos" de produse.
Chiar daca amenzile curg garla, iar iesenii fac reclamatii, se pare ca managerii acestor supermarketuri sufera de nepasare.
Pana si fructele...
Controalele au continuat si la sectorul fructe. Pentru un ceai sanatos cu lamaie, iesenii pot merge la Selgros. Aici, lamaile expuse spre comerciali