Spitalele din Alexandria, Turnu Măgurele, Zimnicea şi Roşiorii de Vede duc lipsă de 72 de medici specialişti şi 159 de asistente , la care se adaugă zeci de infirmiere, îngrijitoare şi şoferi. Medicii din spitalele care se vor desfiinţa vor fi redistribuiţi pe posturile vacante, dar aceştia nu au specializările de care unităţile au nevoie.
Deficitul mare de medici specialişti şi asistente din spitalele teleormănene a fost confirmat de lista posturilor vacante în unităţile spitaliceşti, publicată de Ministerul Sănătăţii. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ are şi cel mai mare deficit- 110 posturi. Aici sunt vacante 21 de posturi de medici specialişti, 57 de posturi de asistente, 21 de infirmiere şi 11 îngrijitoare. Cea mai acută criză de medici este la ATI şi Urgenţe. În ciuda faptului că, la finalul anului trecut, s-au făcut angajări şi la Alexandria au venit încă patru medici, patru asistente şi o infirmieră, deficitul de personal se menţine.
Medicii de la Urgenţe consultă şi peste 120 de pacienţi pe tură
Pentru ca spitalul să aibă un număr suficient de medici la aceste specializări ar trebui angajaţi 7 medici la Urgenţe şi 3 la ATI, potrivit listei publicate de Ministerul Sănătăţi. Cum la Alexandria ajung pacienţi din tot judeţul cu urgenţe medicale, medicii de la Spitalul Judeţean fac cu greu faţă numărului mare de solicitări. „ Este adevărat că avem deficit de personal , mai ales la ATI şi Urgenţe. În condiţiile actuale , un medic de la urgenţe consultă şi peste 120 de pacienţi pe tură”, ne-a spus directorul medical, Monica Roşu.
Deficit de specialişti au şi spitalele din Turnu Măgurele, Zimnicea, Roşiorii de Vede . Şi aici ar mai fi nevoie de 42 de medici specialişti , cei mai mulţi tot pentru medicină de urgenţă.
Redistribuirea medicilor nu rezolvă deficitul @N_