Vasul românesc va purta 207 militari în conflictul din Libia. Combatanţii pleacă în luptă cu un tun şi torpile contra traficanţilor de arme. Fregata Regele Ferdinand va face parte din blocada ce asigură embargoul vânzărilor de armament către Libia. Fregata are la activ 16 de ani de serviciu în Marina Regală Britanică şi alţi 7 în Marina Română.
Pregătită până acum doar în misiuni de simulare a luptelor, fregata Regele Ferdinand va da piept acum cu un război adevărat. În 30 de zile, vasul vechi de 30 de ani va pleca în Marea Mediterană pentru a face parte din blocada instituită pentru împiedicarea traficului de armament către Libia. Mai citiţi şi: SUNTEŢI DE ACORD CU IMPLICAREA ROMÂNIEI ÎN RĂZBOIUL DIN LIBIA? VOTAŢI AICI!
CITEŞTE ŞI: FREGATA REGELE FERDINAND, BUNĂ DOAR DE BLOCADĂ, NU ŞI DE LUPTĂ Cât de pregătită este fregata pentru război? Fără dotare corespunzătoare unei nave de intervenţie, vasul pare trimis la moarte sigură în cazul unui atac militar. Oficial În termeni oficiali, fregata Regele Ferdinand este numită „nava-comandant a Portului Militar Constanţa", fiind purtătoarea ştafetei de „navă-amiral a Forţelor Navale Române". Teoretic, nava poate desfăşura şi operaţiuni de lupte aviatice, deoarece a efectuat exerciţii împreună cu un elicopter IAR Puma Naval, în premieră pentru Marina Română. CUM A AJUNS FREGATA REGELE FERDINAND ÎN DOTAREA MARINEI ROMÂNE Practic... Fregata intitulată de război este vulnerabilă în faţa atacurilor. Construită în anii 80, nava a activat în serviciul Marinei Regale Britanice timp de 20 ani. În 2003, când englezii renunţaseră la fregata considerată uzată moral şi fizic, guvernul României a cumpărat de la guvernul britanic această fregată, la pachet cu una similară (actuala Regina Maria), pentru suma de 116 milioane de lire sterline.
VEZI AICI GALERIE FOTO CU NAVELE MILITARE
Teoretic, nava poate desf