Violentele si protestele continua in tari arabe precum Siria si Yemen, in timp ce in Egipt, dupa plecarea presedintelui Honsi Mubarak de la putere, noul guvern a inceput sa caute vinovatii pentru mortii de la protestele din februarie.
Cartierele in care se ascund manifestantii antiguvernamentali din Siria au fost atacate, miercuri, de fortele de securitate, iar bilantul total al victimelor se ridica la 22 de morti.
Activistii din Daraa au iesit din nou pe strazi, cerand schimbari in conducerea tarii si mai multa libertate. Sase persoane au fost ucise dimineata, iar alte cadavre au fost gasite pe strazi ulterior, informeaza The Boston Globe.
Revolta din Daraa, inspirata de protestele din statele invecinate, a cuprins si mai multe localitati din apropiere, iar fortele de securitate au raspuns cu tutunuri de apa, gaze lacrimogene, gloante de cauciuc, dar si munitie de lupta.
Revolte si in Siria: Cinci persoane au murit
Pe masura ce numarul victimelor creste, oamenii din satele Inkhil, Jasim, Khirbet Ghazaleh si al-Harrah au incercat sa ajunga in Daraa, insa fortele de securitate au deschis focul.
Siria: Cetatenii, chemati la revolta prin SMS-uri trimise din strainatate
Activistii au inceput sa foloseasca retelele de socializare pentru a chema oamenii la demonstratii in toata tara vineri, o zi pe care au numit-o "Vinerea Demnitatii". Un oficial american a condamnat violentele din Siria
Revolta de proportii in Yemen
In Yemen, o alta tara in care s-au extins protestele pentru democratie, liderul Ali Abdullah Saleh a cerut Parlamentului puteri sporite pentru a inabusi revoltele, iar legislativul i le-a conferit.
Presedintele a declarat stare de urgenta pentru 30 de zile, iar in acest timp Constitutia se suspenda, protestele sunt interzise, presa este cenzurat