Bărbatul găteşte după reţete originale. Lucrează la un restaurant chinezesc din Braşov şi îi încântă pe pofticioşi cu cele mai interesante preparate specifice Chinei.
Mu Qiulin a învăţat tainele gastronomiei încă de la vârsta de 17 ani, la o şcoală specială de maeştrii bucătari, din China. Bărbatul este originar din provincia Sichuan, unde se prepară cea mai bună mâncare. Datorită calităţilor sale excepţionale, la doar 20 de ani, Mu s-a angajat la cel mai mare restaurant din capitala Chinei, Beijing. Aici, alături de colegii săi, chinezul reuşea să servească aproximativ 1.200 de clienţi/zi. După patru ani de experienţă, bărbatul a ajuns bucătar şef şi a pus în practică tot felul de reţete interesante, fără să uite însă de cele specifice Chinei.
Locuieşte în România de şapte ani
În România a ajuns în 2004, când a fost solicitat să lucreze într-un mare restaurant cu specific chinezesc, deschis în Capitală. Pentru că i-a plăcut România, în special peisajele şi locuitorii din Braşov, Mu a decis să se stabilească în oraşul de la poalele Tâmpei. „Soţia mea a rămas acasă, iar eu locuiesc aici, la Braşov. Oraşul vostru mi se pare mult mai frumos decât Bucureştiul", a spus priceputul bucătar.
În prezent, Mu lucrează la un restaurant chinezesc, situat într-un mall la ieşirea din Braşov şi îi încântă pe pofticioşi cu cele mai interesante preparate. „Fiecare tip de mâncare chinezească este altfel. Fiecare preparat are alt gust şi niciodată nu seamănă unul cu altul. Printre delicatesele pe care le gătesc la Braşov se numără văcuţa, pe care o pregătesc la plită încinsă şi peste care adaug un condiment special chinezesc, care o frăgezeşte", a declarat Mu Qiulin.
Mâncarea chinezească, „izvor" de sănătate
Bucătarul chinez încearcă să-i înveţe pe braşoveni să mânânce sănătos. El a explicat că motivele pentru care chinezii nu