Specialiştii clujeni atrag atenţia asupra pericolului pe care îl poate constitui depresia, care potrivit studiilor va deveni, peste zece ani, boala cu cea mai mare incidenţă asupra sănătăţii mintale a omenirii. Medicii psihiatrii susţin că în ultimii doi ani, de la declanşarea crizei economice, numărul pacienţilor care suferă de depresie a crescut şi în Cluj.
„Criza este percepută ca o depresie a naţiunii şi românii nu mai au speranţă că vor ieşi din criză", a afirmat şeful Clinicii de Psihiatrie 3 din Cluj-Napoca, Doina Cosman, care a explicat că, pe lângă întâmplările nefericite cu care un om se confruntă, inevitabil, în viaţa sa, perioadele de recesiune vin cu o presiune suplimentară care epuizează organismul uman. Medicul a spus că, în cursul anului trecut în clinicile de psihiatrie din Cluj-Napoca au fost internate aproximativ 2.000 de persoane, cu diferite forme de depresie.
Depresia atacă mai mult femeile
De asemenea, în cadrul seminarului în care Doina Cosman a prezentat aceste informaţii, organizat sub tema <
Seminarul de la Cluj a fost organizat de Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie şi de Liga Română pentru Sănătate Mintală, cu sprijinul AstraZeneca.
Specialiştii clujeni atrag atenţia asupra pericolului pe care îl poate constitui depresia, care potrivit studiilor va deveni, peste zece ani, boala cu cea mai mare incidenţă asupra sănătăţii mintale a omenirii. Medicii psihiatrii susţin că în ultimii doi ani, de la declanşarea crizei economic