Daniel Goronea coordonează echipa din Alba de la nou înfiinţata Poliţie a Animalelor. Într-un judeţ în care nu sunt de neglijat cazurile de animalele tratate cu cruzime, în care problema câinilor vagabonzi copleşeşte autorităţile şi mai ales locuitorii, Daniel Goronea a decis să ia atitudine.
Daniel Goronea este inspector şef la Poliţia Animalelor Alba, unde coordonează o echipă de 12 agenţi şi inspectori. Tânărul spune că noua activitate a reprezentat, la început, o provocare şi pentru el.
„Dintotdeauna mi-au plăcut animalele. Munca la Poliţia Animalelor este genul de activitate care implică multă responsabilitate, muncă în teren, dar şi relaţionare cu oamenii. Noi practic trebuie să verificăm veridicitatea tuturor sesizărilor care ajung la noi, indiferent că sunt scrise sau telefonice. De aceea, mărturiile persoanelor care au fost de faţă sunt cele mai importante, pentru finalizarea anchetei noastre. De multe ori ne-am confruntat cu cazuri în care martorii se feresc să furnizeze detalii sau să dea declaraţii scrise“, explică Daniel Goronea, inspectorul şef de la Poliţia Animalelor Alba.
Misiuni de salvare a animalelor
Inspectorul susţine că cele mai multe misiuni avute de la înfiinţarea Poliţiei Animalelor în Alba au fost de salvare a animalelor lovite. „Mă refer aici atât la câini loviţi de maşini şi abandonaţi cu zilele pe marginea şoselelor, cât şi la animale maltratate cu intenţie de proprii stăpâni sau de persoane străine. Am anchetat şi cazuri de animale căzute în stradă din cauza epuizării fizice. Scopul nostru nu este să luăm animalul de la proprietarul de drept, ci să-l convingem pe om să îndrepte lucrurile, să-l hrănească corespunzător şi să nu-l supună la munci fizice istovitoare “, a mai adăugat Daniel Goronea.
Tânărul susţine că activitatea pe care o coordonează ar fi mult mai eficientă, dacă ar exista în