După 30 de ani de activitate în mediul cultural, a trecut la administraţia publică. Este consilier pe probleme de fond funciar în cadrul Prefecturii Iaşi. Cu un maldăr de dosare pe birou, Mihai Elvădeanu îşi aduce aminte cu plăcere de perioada când era un om al culturii.
Născut în Botoşani, Mihai Elvădeanu a decis să-şi urmeze pasiunea în arte şi a intrat la Liceul Octav Băncilă din Iaşi, timp în care a învăţat să cânte la chitară. A interpretat şi alături de Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Roşu şi Negru.
De la catedră, la teatru
„În timpul facultăţii, am cântat la câteva probe pentru Nancy Brandes care voia să întemeieze Roşu şi Negru. Aveam şi o formaţie şi cântam pe la petreceri“, îşi aminteşte fostul chitarist.
După Facultatea de Filologie şi Limba Română, Elvădeanu a fost profesor de muzică timp de 12 ani la Şcoala de Arte din Botoşani. „În mediul cultural am muncit 27 de ani în diverse funcţii. Am fost metodist la Casa de Creaţii Populare, profesor şi apoi director la Şcoala Populară de Artă. Din 1987 până în 1997, am fost director la Teatrul de Păpuşi din Botoşani“, povesteşte el. Îşi aminteşte cât de neplăcută a fost perioada comunistă, mai ales pentru persoanele implicate în viaţa culturală.
„A fost o perioadă când nu se găsea de mâncare, iar cadrele didactice erau obligate să facă muncă culturală, ca să nu li se taie din salariu“, a spus botoşăneanul. După 1989, Elvădeanu a pus în scenă „Luceafărul“, de Mihai Eminescu, şi a primit foarte multe premii, inclusiv Premiul I la Festivalul Naţional „Cântarea României“. Acesta a organizat Festivalul Internaţional de Teatru de Păpuşi în Botoşani, la care au participat actori din Franţa, Croaţia, Republica Moldova. „Am început şi noi să intrăm pe scena internaţională“, spune Elvădeanu.
Fiind absolvent şi de Drept la Iaşi, botoşăneanul a practicat în paral