Ceaiul verde, ghimbirul, afinele, smochinele şi merele se află pe lista alimentelor recomandate pentru întărirea sistemului imunitar, la început de primăvară, potrivit cosmopolitan.ro.
Ceaiul verde conţine antioxidanţi care reduc riscul declanşării multor tipuri de cancer.
Chili stimulează metabolismul, subţiază sângele şi contribuie la eliberarea endorfinelor în organism. De asemenea, este bogat în betacaroten, principala "armă" împotriva infecţiilor şi inhibă neuropeptidele, care declanşează inflamaţiile sistemului imunitar.
Ghimbirul ajută la eliminarea toxinelor, precum şi la intensificarea arderii grăsimilor. Ne redă pofta de viaţă şi ne scoate din letargie, făcându-ne să ne regăsim tonusul, energia şi optimismul.
Afinele conţin antioxidanţi care previn acţiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, blocând lezarea ţesuturilor, care poate cauza cataracta, glaucom, varice, hemoroizi, afecţiuni cardiovasculare şi cancer.
Scorţişoara stabilizează nivelul de zahăr din sânge şi reduce colesterolul rău. Tratează extremităţile reci, crampele musculare, durerile cauzate de răceală sau gripă, durerile reumatice, indigestia, lipsa poftei de mâncare.
Roşiile conţin nutrienţi care protejează chiar împotriva cancerului. Roşiile conţin cantităţi mari de vitamina C.
Castraveţii conţin potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, provitamina A. Castraveţii ajută la o bună circulaţie sangvină, sunt indicaţi împotriva îmbătrânirii celulelor, curaţă organismul şi scad tensiunea.
Cartofii dulci conţin glutation, un antioxidant cu rol de coenzimă care întăreşte sistemul imunitar, luptă împotriva bolilor Alzheimer si Parkinson, precum şi împotriva afecţiunilor cardiace, a fibrozei chistice şi a virusului HIV.
Smochinele sunt o sursă naturală de minerale, cele mai importante fii