Dinner Time este un restaurant de tip autoservire/ take away, deschis în incinta uneia dintre cele mai cunoscute şi vizitate clădiri din oraş, poate chiar din judeţ. În caz că nu aţi ghicit, este vorba despre Spitalul Judeţean Constanţa, loc pe care fiecare constănţean l-a vizitat cel puţin o dată în viaţă, cu ocazii mai mult sau mai puţin fericite. Adresa exactă este bulevardul Tomis nr. 145, incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, parter.
Majoritatea clienţilor care obişnuiesc să poposească în acest local pentru a-şi potoli foamea sau, după caz, pentru a cumpăra ceva de mâncare la pachet, reprezintă persoanele care au pe cineva internat în spital, urmaţi îndeaproape de personalul spitalului şi, nu în ultimul rând, de oamenii care lucrează în zonă sau la o distanţă accesibilă într-un timp scurt. Pe lângă faptul că o alternativă, ca şi accesibilitate, la acest restaurant nu prea este de găsit în apropierea spitalului, unul dintre motivele principale care îi fac pe clienţi să se înghesuie la galantarele cu mâncare caldă este preţul meniurilor, care, din ce am constatat la faţa locului, atunci când nu sunt ieftine, sunt... foarte ieftine! Ca să exemplific, cea mai scumpă ciorbă te costă 6,5 lei, iar cea mai ieftină 4,5 lei. O salată de sfeclă roşie - 3 lei, o porţie de 300 de grame de iahnie de fasole costă 4,5 lei, majoritatea garniturilor având un preţ mediu de 4 lei. Pentru mâncarea gătită la felul doi veţi scoate din buzunar între 7,5 lei pentru un ostropel de pui şi 9 lei pentru o porţie de 350 de grame de ardei umpluţi. Cea mai ieftină salată este salata de varză alba, 200 de grame la numai 2 lei, iar pentru aceeaşi cantitate de salată Boeuf veţi plăti 7 lei.
Există părerea preconcepută potrivit căreia mâncarea ieftină fie este de proastă calitate, fie este servită în condiţii improprii. Sincer, mă aşteptam să găsesc un soi de can