Eurodeputatul român a fost exclus printr-un vot unanim din Grupul Socialiştilor şi Democraţilor europeni şi trimis în spatele sălii, între deputaţii neafiliaţi, în timp ce colegilor români "le crăpa obrazul", apreciază liderul PSD Victor Ponta
Ruşinea României în urma "cazului Severin" - acuzat că a primit 12.000 de euro pentru depunerea unui amendament - s-a amplificat, miercuri, când românul a fost fluierat în plenul Parlamentului European (PE) şi nici după acest incident Adrian Severin nu dă semne că este gata să demisioneze.
Printr-un vot unanim, Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) l-a exclus din rândurile sale, ceea ce l-a forţat pe Adrian Severin să ocupe fotoliul cu numărul 778 din totalul celor 856 fotolii numerotate în sala PE de la Bruxelles. Respectivul colţ al sălii este rezervat deputaţilor neafiliaţi. Locul 777 este rezervat lui George Becali, iar 779 - lui Corneliu Vadim Tudor.
"Dispariţia" lui Severin din locul obişnuit, în interiorul Grupului S&D, putea să fi trecut neobservată, dacă preşedintele Legislativului european, Jerzy Buzek, nu ar fi făcut o declaraţie pe tema scandalului declanşat de publicaţia britanică The Sunday Times. În ediţia de duminica trecută a fost dezvăluit faptul că trei deputaţi europeni, inclusiv Severin, au primit bani pentru a depune amendamente.
"Toleranţă zero" faţă de corupţie în PE
Or, din cauza gravităţii fără precedent a cazului, Buzek nu a putut lăsa să treacă sesiunea parlamentară de la Bruxelles fără a se referi la cele petrecute. În urma scandalului "bani pentru amendamente", polonezul aflat în fruntea PE a promis "toleranţă zero" faţă de corupţia în rândul eurodeputaţilor.
Buzek s-a angajat să supravegheze "onestitatea Camerei", amintind că doi dintre cei acuzaţi (austriacul Ernst Strasser şi slovenul Zoran Thaler) şi-au dat demisia din PE