Foto: Andreea Aron / Jurnalul Naţional Zeci de producători îşi vor da întâlnire cu bucureştenii în zilele de 25, 26 şi 27 martie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, din Capitală. Evenimentul Festin Românesc-Târg de Bunavestire, organizat de SC Sonimpex Serv Com SRL, îi ademeneşte pe amatorii de produse tradiţionale româneşti cu brânzeturi rafinate, zacuşte, prăjituri maramureşene, pastramă de oaie, de gâscă şi raţă, preparate din carne de porc făcute după reţete moldoveneşti. La târg se vor organiza şi concursuri delicioase, ce au ca premii magiun natural de prune de Topoloveni.
Mimă culinară
O dată cu venirea primăverii, în cadrul promoţiei „Maggi 500 de familii fericite” s-a demarat o caravană naţională în şase oraşe. În perioada 20 martie-9 aprilie, alături de actriţa Paula Chirilă a fost organizat pentru prima oară în România un concurs de mimă culinară. Lansarea campaniei a avut loc într-un hipermarket din Bucureşti, unde părinţi, bunici şi copii s-au întrecut la mimat reţete culinare. Pe lângă multă distracţie, ei au fost răsplătiţi şi cu multe premii.
Zilele Basarabiei la Bucureşti
În perioada 25-27 martie, la Bucureşti se organizează cea de-a patra ediţie a Festivalului „Zilele Basarabiei la Bucureşti”, cu ocazia împlinirii a 93 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Din program: conferinţă pe tema Unirii, expoziţie de afişe artistice pe tema Utopia podului de flori, prezentarea filmului basarabean. Pe lângă acţiunile culturale, cea de-a patra ediţie a festivalului îi va reuni pe cei implicaţi la o seară românească.
Chile întâlneşte Franţa
Joi, 17 martie, la Boutique du Pain, din Bucureşti, s-a desfăşurat evenimentul „Chile întâlneşte Franţa”. În acorduri sud-americane, cei prezenţi s-au putut bucura de vinuri bune şi de cele mai reuşite combinaţii de brânzeturi franţuzeşti deli