Restanţele de cel puţin o zi la credite au crescut cu 5%, în luna februarie, la 17,56 miliarde de lei, şi reprezintă 8,44% din totalul împrumuturilor, potrivit datelor de la Banca Naţională a României (BNR).
Valoarea creditelor restante acordate în lei a urcat cu 3,7% faţă de ianuarie şi cu 6,5% comparativ cu sfârşitul anului trecut, la 8,1 miliarde de lei, şi reprezentau 10,5% din totalul împrumuturilor acordate în monedă naţională. Ponderea creditelor restante în total împrumuturi în lei a avansat de la 9,8% la finele anului trecut la 10,1% în luna ianuarie.
Valoarea împrumuturilor restante acordate în valută, exprimată în lei, a crescut în februarie cu 5,8% comparativ cu ianuarie şi cu 10,6% faţă de finele anului trecut, la 9,46 miliarde de lei.
Ponderea împrumuturilor cu întârzieri la plată de minim o zi în total credite în valută a fost în februarie de 7,22%, comparativ cu 6,76% în ianuarie şi 6,4% în decembrie 2010.
Creditele au scăzut în februarie cu 0,55% faţă de ianuarie, la 208,2 miliarde de lei, dintre care 131,1 miliarde de lei au fost acordate în valută, iar restul în monedă naţională.
Împrumuturile restante se referă doar la principal şi nu includ poziţii extrabilanţiere. Sunt considerate res-tante creditele care, în ultima zi lucrătoare a lunii pentru care se efectuează raportarea, înregistrează întârzieri la plată de cel puţin o zi.
F.A. Restanţele de cel puţin o zi la credite au crescut cu 5%, în luna februarie, la 17,56 miliarde de lei, şi reprezintă 8,44% din totalul împrumuturilor, potrivit datelor de la Banca Naţională a României (BNR).
Valoarea creditelor restante acordate în lei a urcat cu 3,7% faţă de ianuarie şi cu 6,5% comparativ cu sfârşitul anului trecut, la 8,1 miliarde de lei, şi reprezentau 10,5% din totalul împrumuturilor acordate în monedă naţională. Ponderea creditelor restante în total împ