Paleontologii au făcut o descoperire surprinzătoare în Brazilia: au găsit rămăşiţele unui dinozaur cu canini lungi de 13 centimetri, despre care au stabilit că este vegetarian, scrie Huffington Post. Reptila, de mărimea unui câine de talie mare, a trăit acum 260 de milioane de ani.
Aşa arată rămăşiţele dinozaurului vegetarian. Se poate observa unul dintre caninii de 13 cm.
De obicei, cu asemenea dinţi sunt "echipate" animalele carnivore, obişnuite să captureze, omoare şi devoreze prada.
În schimb, se pare că dinozaurul descoperit în Brazilia folosea caninii pentru a se proteja împotriva prădătorilor, susţine coordonatorul studiului, profesorul Juan Carlos Cisneros, de la Universitatea Piaui din Brazilia. Spre exemplu, Tiarajudens eccentricus (aşa cum a fost botezat dinozaurul) îşi folosea caninii în luptele pentru teritorii, hrană sau femele.
"Aceste situaţii sunt extrem de importante pentru supravieţuirea unui animal şi pentru succesul unei specii", a explicat Cisneros. El a precizat că descoperirea dinozaurului "ne arată cât de creativă este natura în a găsi soluţii pentru diverse probleme legate de viaţa în sălbăticie".
Aşa ar fi arătat T. eccentricus
Pe lângă canini, dinozaurul era "echipat" cu mai mulţi dinţi mici şi scurţi, pentru mestecat plante.
Faptul că s-au descoperit astfel de dinţi la un animal vegetarian este considerat "extraordinar" de un paleontolog german care nu a participat la studiu. El a precizat că se pare că T. eccentricus face parte dintr-o nouă sub-specie de dinozauri, care populau super-continentul Gondwana (format din Antarctica, America de Sud, Africa, Madagascar şi Australia).
Paleontologii au făcut o descoperire surprinzătoare în Brazilia: au găsit rămăşiţele unui dinozaur cu canini lungi de 13 centimetri, despre care au stabilit că este vegetarian, scrie Huffington Post. Reptila,