Patru roboţi de un metru şi jumătate au ajuns săptămâna aceasta la Fukushima pentru a ajuta la curăţarea zonei radioactive, scrie The Daily Mail. Roboţii au fost aduşi pentru a interveni în zonele în care nivelul de radiaţii este prea mare pentru oameni. Astăzi, doi angajaţi care lucrau într-o clădire din vecinătatea reactorului trei au fost internaţi în spital din cauza iradiaţiilor.
Rolul roboţilor în procesul de curăţare nu este încă foarte clar. Deşi sunt capabili să suporte un nivel ridicat de radiaţii, ei ar putea fi distruşi din cauza tonelor de apă turnate pentru răcirea barelor de combustibil nuclear. Cu toate acestea, intervenţia roboţilor va fi necesară dacă nivelurile de radiaţii de la Fukushima se vor dovedi a fi periculoase pentru intervenţia oamenilor.
Cum arată şi ce pot să facă roboţii
2 roboţi iRobot Warriors
Un iRobot Warrior cântăreşte în jur de 68 de kilograme şi este dotat cu un braţ care poate ridica greutăţi de 100 de kilograme. El atinge viteze de 12 kilometri pe oră şi se descurcă să urce scări.
2 roboţi iRobot Packbot
Packbot-ul cântăreşte doar 11 kilograme şi este echipat cu un braţ format din trei elemente care îi permite să mute cu uşurinţă molozul sau să relocheze potenţiale materiale periculoase. La fel ca Warrior-ul, robotul Packbot poate să urce scări. Atinge viteze de peste nouă kilometri la oră şi poate să urce rampe cu un unghi de până la 60 de grade. Unul dintre cei doi roboţi Packbot este dotat cu un senzor care detectează radioactivitatea din atmosferă.
Toţi cei patru roboţi trimişi în Japonia au fost modificaţi pentru a li se putea ataşa un furtun de apă.
Patru roboţi de un metru şi jumătate au ajuns săptămâna aceasta la Fukushima pentru a ajuta la curăţarea zonei radioactive, scrie The Daily Mail. Roboţii au fost aduşi pentru a interveni în zonele în care nivelul de r