În doar doi ani de când este student, băimăreanul a ajuns responsabil de toate cele 73 de organizaţii studenţeşti din ANOSR.
Daniel Orza a început să se remarce încă de pe băncile liceului, când a început să lucreze ca redactor la un ziar local. „Îmi amintesc că în copilărie voiam să mă fac mecanic de tren, dar pentru că eram atras de biserică, am urmat cursurile Seminarului Teologic. Aici, am descoperit că-mi place să mă implic în toate problemele pe care colegii mei le aveau şi să le găsesc o rezolvare. În clasa a X-a mi-am depus CV-ul pentru a scrie pagina de tineret la «Glasul Maramureşului», iar trei ani de zile am lucrat ca redactor pentru pagina respectivă“, mărturiseşte Daniel.
Primul boboc, ales vicepreşedinte
După absolvirea liceului, tânărul a urmat tot Teologia, aşa că a început studiul de profil la Universitatea de Nord din Baia Mare. „Mereu am fost atras de proiectele pentru tineri şi de susţinerea drepturilor noastre. După doar o lună de cursuri, am devenit membru al Ligii Studenţilor «Pintea Viteazul». Mai mult, am avut curajul ca în primul an să particip la alegerile naţionale pentru postul de vicepreşedinte pe Relaţii Interne din cadrul Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), funcţie pe care am şi câştigat-o“, a explicat studentul.
100 de proiecte
Ulterior, Daniel a început să participe la cursuri de perfecţionare şi să se implice în tot mai multe proiecte destinate studenţilor, participând, în doar doi ani de când este student, la aproape 100 de proiecte. Printre acestea, se numără „Next HR“, „Next Junior“, „Târgul de cariere“ şi „Academic vs Privat“. „Proiectul meu de suflet este «Next HR» deoarece e un proiect cu atitudine, care îi învaţă pe cei care recrutează studenţi în organizaţiile studenţeşti, care sunt atuurile unui bun coordonator de resurse umane“, a explicat Da