Ministerul Culturii a suplimentat cu 50% fondurile alocate iniţial pentru reabilitarea monumentului istoric. În 2008, firma de construcţii angajată să execute lucrările a primit un buget de 7,1 milioane de euro. Cercetările arheologice făcute la ruinele fostei Curţi Domneşti din perimetrul Palatului Culturii au determinat şi prelungirea cu încă un an a termenului de finalizare a proiectului.
EXCLUSIV: Rămăşiţe umane găsite sub Palatul Culturii din Iaşi
Reprezentanţii Ministerului Culturii au decis să suplimenteze valoarea şi durata lucrărilor de restaurare şi consolidare a Palatului Culturii din Iaşi.
Pe lângă contractul iniţial, în valoare de 7,15 milioane de euro, autorităţile au mai semnat un alt contract cu aceeaşi firmă, Iasicon Sa din Iaşi, în valoare de 3,54 milioane de euro, din cauza lucrărilor în plus care au apărut după descoperirea ruinelor vechii curţi Domneşti.
Holograme şi cafenele în Palatul Culturii
„Proiectantul a completat proiectul iniţial cu refacerea integrală a soluţiilor de structură, arhitectură, instalaţii pentru zone care necesită consolidări suplimentare şi amenajări ulterioare", a spus Bogdan Trâmbaciu, directorul Unităţii de Management a proiectului din cadrul Ministerului Culturii.
Noul contract a fost încheiat în septembrie 2009 prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.
Palatul ţigănesc al Culturii
Curios este că şefii din minister nu au suplimentat contractul pentru lucrări de conservare a vestigiilor nou descoperite, ci doar pentru refacerea structurii, arhitecturii şi instalaţiilor din Palatul Culturii.
„Lucrările la Palatul Culturii sunt grele şi complexe"
Lucrările care vor fi executate în noul contract sunt pentru evacuarea pământului din spaţiile de la subsol, consolidarea pereţilor, lucrări la ins