Informaţiile tip fumigenă oferite ieri presei nu sunt singurul exemplu de gafe comise de la începutul anchetei. După reţinerea lui Bercea Mondial, la 20 februarie, procurorul Eugen Iacobescu s-a grăbit să promită verificarea la sânge a ceea ce el numea „imperiul financiar şi imobiliar al celui mai bogat om din judeţul Olt".
Lucru remarcabil, doar că interlopul este cercetat pentru tentativă de omor, nu pentru infracţiuni economice. Cum Institutul Medico-Legal din Craiova i-a dat doar 25 de zile de îngrijiri medicale victimei, care a părăsit Spitalul Judeţean de Urgenţă după câteva zile, încadrarea faptei ar fi trebuit schimbată la vătămare corporală, dar nu de către judecători, ci de către procuror.
Au căutat scutirea medicală
Tot ieri, jurnaliştilor li s-a spus că, la percheziţiile derulate la vilele lui Sandu Anghel şi ale rudelor sale, a fost căutat şi un act medical, cu un diagnostic de natură să‑i asigure lui Bercea Mondial eliberarea din arest, document pentru care interlopul i-ar fi plătit 500.000 de euro unui medic craiovean. Atunci când descinderile s‑au încheiat, anchetatorii n-au mai vorbit însă nimic despre actul respectiv. „Prin arestarea lui s-a tăiat subvenţia la multe persoane sus-puse", a declarat Eugen Iacobescu, în urmă cu doar câteva săptămâni, referindu-se la arestarea lui Sandu Anghel. Incidentul propriu-zis, înjunghierea unui minor de 17 ani, într-un bar, a trecut astfel în plan secund.
Procurorul Iacobescu: „Avem probe zdrobitoare împotriva lui Bercea. Prin arestarea lui s-a tăiat subvenţia la mai multe persoane sus-puse!”
Chiar şi superiorii lui
Eugen Iacobescu arată că nu au încredere în modul în care acesta se ocupa de anchete. Cel mai greu dosar în care procurorul oltean îl cerceta pe Bercea Mondial, cel în care interlopul era acuzat de spălare de bani, a fost preluat încă de să