Un număr de 131 de ţări şi regiuni, de pe toate continentele, sting astăzi pentru o oră luminile, acţiune destinată luptei împotriva încălzirii climatice şi iniţiată de Fondul Mondial pentru Natură (WWF).
Acţiunea ecologică mondială denumită "Ora Pământului" a fost organizată pentru prima dată în 2007 şi vrea să arate că este foarte uşor să se facă ceva pentru a stopa efectele schimbării climatice, relatează site-ul oficial Earth Hour.
Iniţiatorii acţiunii nu îndeamnă la renunţarea folosirii curentului electric, ci la stingerea pentru o oră a luminilor care nu sunt necesare, debranşarea calculatoarelor sau a televizoarelor. Se menţin luminile esenţiale pentru securitatea publică, de exemplu cele de pe aeroporturi sau de la semafoare.
Un număr de 131 de ţări şi regiuni, de pe toate continentele, şi-au confirmat deja participarea la acţiunea anuală. Luminile se vor stinge la 20.30, ora locală.
Şi România participă la acţiune
Astfel, în peste 50 de oraşe din ţară se vor stinge luminile timp de o oră.
În Bucureşti, între orele 20.30 - 21.30, mai multe instituţii ale statului, printre care Guvernul, Primăria Municipiului Bucureşti, Ateneul Român, Palatul Parlamentului, Opera Română, Teatrul Naţional Bucureşti, Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Naţional de Artă, şi zeci de sedii de companii se vor cufunda în întuneric.
Evenimentul ''Ora Pământului'', organizat de World Wide Fund for Nature, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, va avea loc în Piaţa George Enescu, unde stingerea luminilor va fi precedată, la ora 20,00, de un concert Sistem 100% unplugged.
Membrii şi simpatizanţii Partidului Ecologist Român din Cluj, Târgu-Mureş, Baia Mare, Bistriţa, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Constanţa, Sibiu şi Timişoara vor marca ''Ora Pământului'' prin acţiuni de informare, sensibilizare şi implica