Rică Moraru a avut un accident la 14 ani şi de atunci nu-şi mai poate folosi mâna dreaptă. Dar nu s-a dat bătut şi a devenit maestru în origami şi cel mai creativ voluntar din Iaşi. Sursa: MARIA CRAUSSursa: MARIA CRAUS
1 /.
Pasionat de arta origami, un tânăr din Iaşi a ajuns să uimească prin lucrările sale. Nu-şi poate folosi deloc mâna dreaptă însă, printrun exerciţiu de răbdare dus până la abnegaţie, pe care puţini sunt dispuşi să-l facă, a ajuns să creeze cele mai complexe obiecte origami 3D. A deprins tehnica origami din cărţi şi de pe internet şi, după doar un an de practică, a avut şi o primă expoziţie.
"Trebuie să gândeşti pozitiv, altfel corpul tău se îmbolnăveşte"
Ieşeanul Rică Moraru (27 de ani) a fost invitat să expună lucrări origami 3D în foaierul Hotelului Traian, cel mai mare din Iaşi, iar sâmbăta ţine un workshop gratuit de origami în Librăria Cărtureşti şi, la cerere, organizează şi cursuri contra cost. De două ori pe lună, face voluntariat la centrul de plasament "C.A. Rosseti", unde organizează un atelier de origami la care participă copii cu deficienţe mintale.
S-a născut într-o familie modestă de agricultori, în localitatea Frenciugi, fiind cel mai mare dintre cei opt fraţi. Acum 13 ani a suferit un accident în urma căruia nu-şi mai poate folosi mâna dreaptă. Avea 14 ani. Dar nu s-a dat bătut. A făcut facultatea şi masterul în Managementul Resurselor Umane, şi-a luat permisul de conducere şi are o maşină adaptată nevoilor sale, joacă tenis de masă şi darts. "Trebuie să gândeşti pozitiv şi să vezi ce poţi face, altfel corpul tău se îmbolnăveşte", spune Rică Moraru, care a reuşit să-şi întemeieze o familie.
"Sunt un om normal, dar cu un handicap. Înainte de accident eram dreptaci, apoi a trebuit să învăţ să fac totul numai cu stânga. Dar am lăsat trecutul în urmă, iar acum este bine. Înainte