Graul
Bobul de grau contine toate elementele necesare bunei functionari a organismului. S-au scris tomuri intregi despre virtutile sale terapeutice. Bineinteles: nu ne intereseaza graul transformat in paine prin macinare si coacere, ci graul in stare pura, grauntele incoltit care da rezultate miraculoase in toate starile grave de demineralizare, anemie, astenie fizica sau intelectuala. Germinatia produce, intr-adevar, uimitoare transformari in grau. Astfel: in vreme ce grauntele normal are 423 mg fosfor, 133 mg magneziu si 45 mg calciu, grauntele incoltit dobandeste 1050 mg fosfor, 342 mg magneziu si 71 mg calciu.
Pregatirea: boabele de grau se spala in doua-trei ape, apoi se pun intr-un vas cu apa care sa le acopere. Se lasa 24 de ore, apoi se clatesc si se aseaza din nou in vas, cu apa cat sa le acopere. Le vom clati in fiecare zi. Graul germineaza (aparitia unui mic punct alb) - in doua zile vara, cel mult in patru zile - iarna. Graul incoltit nu se pastreaza, el trebuie consumat in fiecare zi.
Modul de folosire:
- Trei lingurite pe zi, mancate ca atare, vreme de 15 zile din luna.
- Graul incoltit amestecat cu banane si miere este un remediu extrem e eficient in combaterea anemiei.
- Amestecat in toate salatele de cruditati, inlocuieste painea, dezvoltand energii nebanuite.
LAMAIA
Fruct foarte bogat in glucide, saruri minerale si oligoelemente, vitamine, mai ales B, C, PP, caroten. Are mare forta energizanta si antibacteriana.
Mod de folosire:
- Citronada.
- Suc de lamaie, administrat progresiv, de la 1/2 la 10 1/2 lamai pe zi, cu coborare progresiva, luate intr-un rastimp de 4-5 saptamani.
- Esenta: 5 pana la 10 picaturi de suc de lamaie in miere.
- Lapte prins cu suc de lamaie - se toarna sucul de la o lamaie picatura cu picatura peste 1/2 litru de lapte, amestecand cu