Dacă nu am făcut niciuna dintre aceste operaţiuni, atunci mergem la un magazin specializat şi le achiziţionăm la preţuri foarte "cumsecade", apoi le punem la ferestre doar aşa ca să ne bucurăm. Cei care iubesc grădinăritul ştiu că bulbii se înmulţesc până toamna şi pe la sfârşitul lui octombrie ei se scot din pământ, se desfac şi se plantează din nou în grădină sau în ghivece. "Recolta" de bulbi astfel pregătită ne va răsplăti în primăvara următoare cu şi mai multe flori.
Interval. Perioada de înflorire a narciselor, zambilelor și lalelelor este cuprinsă între lunile martie și maiPe toată durata înfloririi, plantele de primăvară trebuie îngrijite sumar: udându-le moderat la două-trei- zile şi îndepărtând florile şi frunzele veştejite. Dacă ne propunem să dispunem în grădină bulbii într-o formulă peisagistică, vă recomandăm cele mai reuşite soluţii (propuse de grădinarii cu experienţă):
Recomandare. Pentru ca florile să rămână frumoase cât mai mult timp, nu trebuie udate în exces- înşiruiţi pe câte două-trei rânduri, de-a lungul aleilor de acces;
- dispuşi în "insule" compacte de formă rotundă sau liberă.
Florile sunt frumoase în orice formulă de dispunere, pentru că sunt vii, pentru că bucură orice om, fără discriminare, pentru că emit ceva subtil şi extrem de benefic fiecăruia dintre noi. Toate aceste plante de primăvară (zambile, narcise, ghiocei de grădină, lalele) cu înflorire bogată şi timpurie se cultivă uşor şi aproape nu necesită îngrijire. Cooptaţi şi copiii în acestă îndeletnicire pentru bucuria sufletului şi alungarea "griului" care ne înconjoară.
Trucurile grădinarilor
Așezare. Florile se plantează de-a lungul aleilor de acces Procedură. Bulbii se înmulțesc până toamna, iar primăvara se curăță și se plantează în grădină sau în ghiveciDacă agreaţi una dintre cele două sugestii de mai su