Echilibrul chimic al creierului este afectat de o dietă care nu conţine zahăr, curele de slăbire traumatizante fiind vinovate şi de apariţia strărilor generale proaste şi depresiilor. Sursa: Hepta
Curele de slăbire care presupun abstinenţă de la alimentele ce ajută organismul să funcţioneze fac mai mult rău decât bine. În afară de faptul că nu scăpaţi de kilogramele nedorite, vă mai alegeţi şi cu dezechilibre alimentare şi psihice. "Excluderea în totalitate din alimentaţie a produselor cu zahăr sau a făinoaselor creează probleme la nivelul creierului, lucru care favorizează apariţia depresiilor şi a stării generale proaste", explică Mihaela Bilic, medic primar diabet şi boli de nutriţie.
Scade nivelul arderilor iar kilogramele nu "pleacă"
Orice strategie de slăbire care se realizează sub amprenta stresului este traumatizantă şi ineficientă. În această categorie intră dietele drastice, dietele hipocalorice, regimurile intense de exerciţii, programele intense de suplimente. O dietă traumatizantă are duble efecte nefaste asupra sănătăţii organismului. Pe de o parte, se creează un dezechilibru alimentar, iar pe de cealaltă parte, unul emoţional.
Printr-o dietă traumatizantă, organismul va avea o putere scăzută de ardere a caloriilor. O astfel de dietă este însoţită şi/sau creează stres, anxietate, lipsa de încredere în propriile forţe. "Dacă mâncăm stresaţi, cu gândul la kilogramele pe care am vrea să le pierdem, au loc efecte dramatice asupra metabolismului. Orice gând negativ, gând de frică, furie, de critică a altor persoane sau de autocritică, de anxietate toxifică, în timp, corpul", avertizează Elena Ceciu, Food Psychology Coach.
Stresul prelungit cauzat de acest gen de diete e un inamic serios al sănătăţii. "Pe termen scurt, mor bacteriile sănătoase din intestin, scade preluarea de oxigen, se accentuează elim