Dacă, anul trecut, erau casate, la Ovidiu, de exemplu, 40 de maşini într-o zi, toată săptămâna trecută, au fost predate doar 60 r La Constanţa, cele 100 de tichete s-au epuizat Prima săptămână din cadrul programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional a fost una destul de liniştită la Constanţa, spre nemulţumirea colectorilor. Dacă, anul trecut, posesorii de autoturisme vechi erau nevoiţi să stea la cozi interminabile, ore în şir, pentru a reuşi într-un final să obţină tichetul de 3.800 lei, acum situaţia este cu totul alta. „Trebuie să recunoaştem că nu mai este îmbulzeala de anul trecut. Oamenii nu mai au bani", a precizat administratorul firmei colectoare din Ovidiu, Constantin Moţ. De altfel, acesta este de părere că lucrurile nu se vor schimba în bine nici în săptămânile ce urmează. Acolo, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto 2010, se casau, în medie, 40 de maşini pe zi. Săptămâna trecută, însă, doar 60 de constănţeni s-au arătat dispuşi să scape de autoturismele vechi.
Ceva mai bine au stat lucrurile la colectorul din municipiul Constanţa. Cele 100 de vouchere au fost epuizate deja, dar se va solicita suplimentarea acestora, aşa că cei care intenţionează să scape de maşinile vechi nu trebuie să-şi facă probleme.
Persoanele fizice, „clienţi" fideli
Persoanele juridice din Constanţa nu s-au înghesuit nici ele, deocamdată, să se înscrie în programul Rabla 2011. Bine de ştiut este că anul acesta s-a extins aria de aplicabilitate a programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional. Au fost introduse două noi categorii de proprietari eligibili, şi anume unităţile aparţinând cultelor recunoscute în România şi operatorii economici fără personalitate juridică, precum şi o nouă categorie de autovehicul care poate fi predat spre casare, respectiv „autospeciala uşoară" (autovehicul destinat transportului de