Politicienii care au aparut în dosarele Wikileaks au reacţionat după publicarea stenogramelor în presa românească. Unii au negat informaţiile alţii le-au confirmat. Unele cablograme diplomatice se referă la Partidul Naţional Liberal. De exemplu, fostul ministru al Apărării Teodor Meleşcanu s-ar fi opus cumpărării de avioane americane, în timp ce Varujan Vosganian ar fi dorit o apropiere de Moscova.
Senatorul PNL Varujan Vosganian se apără în urma dezvăluirilor făcute de Wikileaks. Vosganian spune că nu a dus o politică filorusă ca ministru al Economiei şi că în mandatul său nu s-a semnat niciun contract de gaze cu Moscova.
Pe de altă parte preşedintele PNL,Crin Antonescu, spune la RFI că respectivele telegrame sunt "afirmaţii care nu au în spate nicio documentare".
Aflat printre cei mentionaţi în rapoartele Wikileaks, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, consideră că nu trebuie comentate în 2011 scenariile şi bârfele de acum patru ani, oricare ar fi sursa lor.
Despre fostul lider PSD, Wikileaks scrie printre altele că ar fi avut o întrunire cu Traian Băsescu în care seful statului l-ar fi ameninţat pe Mircea Geoană că "dă drumul în public" dosarelor lui Adrian Năstase.
Purtătorul de cuvânt al şefului statului i-a acuzat pe Mircea Geoană şi Adrian Năstase, că distorsionează afirmaţiile preşedintelui. "Domnii Năstase şi Geoană duc o campanie de distorsionare a afirmaţiilor făcute de şeful statului. "Este regretabilă acţiunea de dezinformare a presei derulată de cele două persoane", a declarat, pentru MEDIAFAX Valeriu Turcan. Potrivit acestuia, preşedintele a luat la cunostinţă despre conţinutul plângerilor penale formulate împotriva lui Adrian Năstase aşa cum prevede Constituţia. Mircea Oprea
Politicienii care au aparut în dosarele Wikileaks au reacţionat după publicarea stenogramelor în presa românească. Unii au negat infor