Adrian Severin a declarat că scuteşte organizaţia PSD Bucureşti, din care face parte, de un sentiment de vinovăţie sau de implicare în dispute electorale, aşa că şi-a rugat colegii să îi accepte, "în mod oficial" demisia din partid. El a subliniat că este o "demisie statutară".
"Nu vă voi lăsa să fiţi plutonul de execuţie al partidului", a spus Adrian Severin.
"Mulţi m-au întrebat dacă voi veni azi aici, vreau să vă spun că aceasta a fost singura mea dorinţă, deoarece nimic nu poate fi mai important decât să fii alături de colegii şi prietenii tăi atunci când ai luat decizia de a te lupta pentru a-ţi demonstra nevinovăţia", a explicat Adrian Severin.
"Ceea ce ne leagă nu este dorinţa de a împărţi ciolane, ci dorinţa de a oferi un viitor mai bun compatrioţilor", a subliniat el.
Deşi a atras atenţia că "justiţia nu se face la televizor", este "curios" că el a fost găsit vinovat "fără să se fi formultat vreo acuză" clară la adresa sa.
"Da, am avut şi voi avea expertiză şi da, am primit remuneraţie pentru serviciile profesionale. Tot ceea ce am adunat, am adunat din servicii profesionale pe care le-am prestat la vedere. Ca europarlamentar nu am făcut nimic care să îmi aducă venituri în plus faţă de remuneraţia mea de parlamentar", a mai spus Adrian Severin.
El a făcut apoi apel la solidaritate, deoarece în PSD e vorba de o "echipă bazată pe un ideal comun", şi este o "datorie sfântă" ca membrii partidului să fie alături de cei care sunt victime ale "dezinformării". Deşi a spus că nu acuză presa, el a subliniat că a existat manipulare şi că aşteaptă o anchetă care să prezinte doar date reale.
Înainte de a anunţa dacă îşi dă sau nu demisia din PSD, europarlamentarul Adrian Severin a fost numit prieten şi coleg de preşedintele organizaţiei, Marian Vanghelie care i-a urat "La mulţi ani!" în aplauzele asistenţei.
P