Procurorii Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au audiat încă patru persoane din cadrul Complexului Energetic de la Turceni în dosarul fraudei informatice. Iniţial, ancheta viza doar pe unul dintre salariaţii unităţii.
Potrivit procurorilor Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, o serie de informaţii au fost luate de către persoane necunoscute, prin accesarea adreselor de e-mail ale unor directori şi şefi de servicii. Cu toate că informaţiile nu erau de natură să pună în pericol securitatea Complexului Energetic Turceni, sistemul informatic a fost totuşi folosit pentru a fi sustrase o serie de informaţii. Conform cercetărilor, pentru spargerea adreselor de e-mail persoane necunoscute au intrat în posesia parolelor, având astfel acces la diferite baze de date.
„Cineva trebuie să plătească pentru ceea ce s-a întâmplat, pentru că o parte din datele respective au fost făcute publice. Dacă salariaţii respectivi lucrau în sistemul privat cred că nu mai existau atâtea proceduri şi dacă li se ştia cu certitudine numele erau de mult concediaţi“, a declarat Octavian Graure, directorul Complexului Energetic de la Turceni. Procurorii Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au audiat încă patru persoane din cadrul Complexului Energetic de la Turceni în dosarul fraudei informatice. Iniţial, ancheta viza doar pe unul dintre salariaţii unităţii.
Potrivit procurorilor Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, o serie de informaţii au fost luate de către persoane necunoscute, prin accesarea adreselor de e-mail ale unor directori şi şefi de servicii. Cu toate că informaţiile nu erau de natură să pună în pericol securitatea Complexului Energetic Turceni, sistemul inform