* producătorii de alimente ar putea fi obligaţi, în curând, să eticheteze marfa cu buline de diverse culori, care să ateste calitatea
* bulinele vor fi verzi, portocalii sau roşii, în funcţie de cantitatea de substanţe sau aditivi alimentari pe care produsele o conţin * în prezent, în judeţul Brăila funcţionează 26 de mari unităţi de industrie alimentară, 22 dintre ele atingând deja standardele de performanţă impuse, astfel încât produsele lor pot fi valorificate pe toate pieţele Comunităţii Europene * celelalte 4 sunt cu pregătirile pe ultima sută de metri *
Mănânci ce vrei, gusturile nu se discută. Mănânci ce poţi, responsabilitatea alegerii este a ta. Dar ştii cu adevărat ce mănânci? Alimentele pe care le consumi sunt sigure pentru sănătatea ta? De cele mai multe ori aceste întrebări vin din partea medicilor, în special a nutriţioniştilor, dar şi a celor care militează pentru o hrană sănătoasă, pentru un stil de viaţă sănătos. Evident, oricare dintre noi ar spune categoric DA produselor naturale. Teoretic, pare simplu. În practică, însă, nu e deloc aşa. Şi ar fi bine să recunoaştem: alimentaţia noastră depinde de o serie de factori care, vrem, nu vrem, ne influenţează alegerile. Programul de lucru, timpul pe care fiecare dintre noi este dispus să-l aloce aprovizionării şi preparării hranei, dar mai ales veniturile, sunt, de fapt, cele care ne dictează "dieta". Indiferent de toate acestea, însă, legislaţia actuală prevede nişte reguli clare. Consumatorul, spun normele, trebuie să fie corect şi complet informat, astfel încât, în funcţie de preferinţe şi posibilităţi financiare, să poată alege în cunoştinţă de cauză din multitudinea de produse care, practic, ne-au invadat. Şi mai e ceva important: toate aceste produse trebuie să fie sigure, fie că le cumpărăm din piaţă, de la chioşcul din cartier sau din cel mai luxos supermarket, că sunt scumpe sau ieftin